Friday, 23 December 2011

SHOOT

assalamualaikum semuaa ! tengah bt apa tuh ? mesti ada setengah orang tak bngun tidur lagi kan sekarang nih , mesti da setngh tengah masak , da yang tengah lunch , da yang tengak tunggu makanan siap . HAHAH .mcm2 laa . tak paham sungguh . oke ! kat kmpung aku hari ini menjadi sunyi seharian sbb depa semua p penang . tinggal lah aku sorng2 geng remaja yg tinggal . kcian kan ? hmmm~~~ pa lah nasib aku . nak ikut gak ! nak ikut ! oke ! berbalik kepada tajuk yang kat atas tuh " SHOOT " . pada minggu ni saja aku kuar shoot sbnyk 2 kali .  first day kami p kngr jaa . second day kami p dato kayaman ja . mesti korang tataw kan kat mna dato' kayaman . terok tol laa . biar lahh . biar aku sorg yg taw ! HAHAH . tengok pic yg kmi p shoot . tak cntik pun . 
FIRST DAY




inilah kami ! aku sayang korang2 semua . nnti kte p plak noh . HAHAH . 

ini geng aku . tapi sebenarnya ada 6 org tapi tataw sorg lagi p mna tah . tak pa lah 5 pun janji bahagia kan2 ? 


SECOND DAY


aku p shoot plak  . di tempat yg berbeza , yang ni lak aku p ngan besties aku wajib p lah . iaitu " NADYA " . kami p bertiga jaa . tak bnyk mcm first day . kan2 ? sorang lagi bella hilton . semua orng kenai dy nih . kmi shoot kat landasan kereta api ngan tasik melati . orng kat tasik bnyk ceqq . segan pun ada nak shoot . tapi nak bt gena . nak shoot gak . tujuan kami tuh . nih pic kami oke !




dah laa . aku malas nak celoteh lagi . time utk aku lunch lak . bye . terima kasih sudi baca blog aku nih . ! 

Tuesday, 20 December 2011

* A I R PO R T *

ASSALAMUALAIKUM SEMUA . 1 MALAYSIA ! lamakan aku tak updates blog aku yg tak cantik nih . HAHA . apa khabar semua ? aku rasa2 korang semua sihat2 kan belaka . aku lama tak updates blog biasa lah kan sekarang cuti kolah . pastu aku lak budak LEPASAN SPM BAGI SESI 2011 . *wahhh!buat syok diaa . oke ! apa yang korang buat ah time cuti kolah nih . mesti ada yang keja , p bercuti , melepak ngan kawan2 kan3 ? nak taw tak aku buat apa time cuti kolah nih . HAHA . aku goyang kaki jaa , pastu p berjalan2 ngan kaum kerabatku . apa yang aku duk merapu nih ahh . tajuk lain ceta lain pa ahh NUR ATIQAH . oke ? berbalik kepada tajuk aku kat atas tuh . semalam aku p airport . taw tak airport tuh apa ? kalaw tataw baik tak payah hidup la dalam duniaa nih sekarang nihh . tok wan aku pun taw apa itu airport . tapi aku nak ceta gak lahh AIRPORT tuh lepangan terbang . yang terletak dekat kepala batas , KEDAH . yang ada kapal terbang tuhhh . yang benda tuh naik keatas awan tuhh laaa . oke ! nak taw tak aku p buat apa ? aku p antar mak njang aku laa . adik perempuan ayah aku . dia nak balik SARAWAK . jauh kan tempat tuh . aku pun tak penah p lagi . sbb mahai sngt nak p sna , tak mampu lagi nak p . tunggu suami bawak p lahh . HAHAH ! aku nak ikut sngt p antar diaa sbb dia balik mai sini setahun sekali jaa . hujung tahun dia balik mai sini lah . kan cuti kolah . jumpa pun kadang2 . dah lah ceta bab 2 . aku pun tataw nak ceta dah laa . nih pic aku p airport . tadak keja sngt tuh yang aku snap pic . HAHA ! 






terima kasih kepada semua yang baca blog aku nihh ! blog yang tak bapa cantik lagi . oke lah ! time untuk aku lunch lak . selamat lunch semua ! 

Monday, 12 December 2011

with abang angkat

elLoww ! ! lamakan tak updates blog yg tak berapa cantik lagi . biasalah buzy sikit beberapa hari ini dengan program anak angkat . program ini berlangsung selama 3 hari 2 malam pada 9,10,11/12/2011 . bak hang letih kod duk layan mereka . mereka tuh daripada unimap . korang tahu tak unimap dari mana ? unimap ni dari negeri perlis . nama ja duk perlis tapi berapa orang ja yg masuk belajar situ . budak-2 perlis mesti kata mcam ni bt apa belajar dekat unimap , duk lam perlis ja nak la belajar kat luar sama . abang2 ngan kakak2 yg hadir ke kampung aku semua segak2 , cantik2 , baik2 . mak aku ada jgak ambik anak angkat . ambk 2 org beb ! kami ambk laki sbb dalam rumah aku kebnykan laki2 . sorang tuh tinggi sorang tuh rendah . nama mereka sorang abg aizat , sorang lagi abg muda . abg aizat asal dari selangor umo dia tak pasti laa . dy baik laa , cakap banyak . aku suka laki cakap banyak . abg muda lak asal dari johor jauhkan , dari johor belajar dekat perlis . dy tuh tinggi . tinggi mcm pokok kelapa . HAHAH . dy baik laa , tapi dy tak bnyak ckap leh katakan pediam laa . nak tengok tak muka diorang masa kt kampung aku , iaitu kampung sena rendang laa ! jap nak upload jap . HAHA




setakat nih saja cerita aku n malas nak taip sama . HAHHA . nak upload pic pn lambat mcm kura2 jaa . by the way pic tuh masa mereka nak balik . da laa wktu mereka duk lam rumah , bt aktiviti , mcm2 laa lagi .tapi dah line tenet lambat terpksa membuatkan jdi malas nak upload . oke ! bye2 . *abang nnti mai plak noh rumah adik . kunjung abang dilayan oleh kami semua . HAHAH .

Wednesday, 7 December 2011

ABOUT ME ! !




HYEEPP!!aku budak baru dalam blogger ini ! kalau ada yg silap harap dimaafkan lah . aku tak da keja nak bt la yg aku bt blog ni . aku bt blog ni pn sbb biasa la budak lepasan SPM bukan ada keja kalau duk kat rumah . keja dia duk mengadap benda nih la yg comel2 nih . HAHA ! apa yang aku duk merapu nih . lari tajuk pa ? tak nampak ka tajuk kat atas tu . tak payah duk lari tajuk sngat . oke ! aku adalah NUR ATIQAH BT SABRI . umur aku tak baca ka pa yang aku tulis tuh . baru lepasan SPM la . mesti la baru 17 tahun pada tahun 2011 . oke ! nak taw tak aku tinggal kat mna ? aku tinggal kat perlis . negeri yang paling kecil kat MALAYSIA nih . walaupun kecil tapi aku tetap setia pada PERLIS . PERLIS negeri yang paling cantik . *jangan jeles* aku anak ke dua daripada dua beradik . aku mesti lah anak bongsu . HAHA . mesti manja kan aku . anak sulung mak ayah aku mesti nak taw kan . oke ! anak sulung mak ayah adalah  _ _ _ _ _ ! !
ABANG ! ! nak tngok muka abang aku yg tak bapa encem tuh . jahat punya adek ! biarlah . . aku rajin duk gaduh dengan dia . jap2 nak upload gambar dia jap .


HAHAH ! ! okelah ! setakat sinilah cerita aku yang tak bapa bagus sangat . harap2 faham ja lahh . terima kasih keran sudi membaca blog aku yang tak cantik . biasalah nama pun budak baru kan . tataw bapa reti sangat pasai blog nih . oke ! sekian , terima kasih . BOBYEE ! ! ! <3







-